Tapahtumat 2017 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2010 Tapahtumat 2011 Tapahtumat 2012 Tapahtumat 2013 Tapahtumat 2014 Tapahtumat 2015 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2018 Tapahtumat 2019 Tapahtumat 2020 Tapahtumat 2021
 
 

Toimintaa »

Klikkaa tästä ja lue:
Toimintakertomus 2018

*******************************************

Kokousuutisia Karjalatalolta 14.10.2018

Vuoksenranta-seuran hallitukseen valittiin uudelleen erovuoroiset Armi Marklund, Irja Niilahti, Ossi Paappa ja Matti Vanhanen. Muut jäsenet ovat Pekka Kemppi, Esko Kiuru, Kati Kuisma,  Eija Nurminen, Liisa Röksä, Jouni Serjomaa ja Pirjo Virolainen-Kuisma. Seuran puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Päivi Virolainen. Taloudenhoitajana toimii Antti Kuisma ja myyntivarastoa hoitaa Tiina Hölttä. Toiminnantarkastajiksi valittiin Juhani Kiuru ja Eero Talja, varalle Erkki Kiuru ja Antti Mustonen. 

Jäsenmaksu pidettiin ennallaan kuluvan vuoden tasolla eli 35 eurossa. Tästä on Karjalan Liiton osuutta 20 euroa ja oman seuran 15 euroa. Vapaaehtoinen lehtimaksu pysyi ennallaan 10 eurossa. Jäsenmaksulaskut lähetetään jäsenille alkuvuodesta.

********************
Pitäjäseuralla on oma facebook-ryhmä: vuoksenranta-seura ry  ja siinä on jäseniä 215. Ryhmään kaivataan mukaan aktiivisia seurustelijoita, juttujen ja kuvien tallentajia tai muuten vain mukana olevia seurailijoita. Kaikki face-ryhmäläiset ovat myös lämpimästi tervetulleita seuran varsinaiseksi jäseniksi. Liittymisohjeet löydät nettisivuiltamme.
Vuoksenranta-seura -ryhmään saatiin loppukesästä 200. jäsen, Eila Seppänen, joka palkittiin Muistojen sirpaleita -kirjalla. Eila kertoi vasta aloittelevansa facebookilaisena ja heti kävi tuuri kohdalleen.

*********************
Vuoksenranta-seuran tuotemyyntiä talkoilla!

Seuran tuotepöydät notkuivat helteisen kesän tapahtumissa kirjoista, viireistä, pinsseistä, paidoista, lippiksistä ja monista muista artikkeleista. Uutuutena meillä oli hopeinen Uhvatta-korun näytekappale, josta tehtiinkin jo tilauksia.

Karjalaiset Kesäjuhlat vietettiin 15.-17.6.2018.  Juhla kerää vuosittain lähes 20 000 kävijää ja ohjelmaa on runsaasti. Meitä oli talkooporukassa 9 henkeä ja vuorottelimme myyntipöydän hoidossa.

Heinäkuun alussa 6.-8.7.2018 olivat vuorossa Sysmän Kirjakyläpäivät, joissa olimme mukana yhtenä päivänä. Myyntiporukkaa oli 5 henkeä.

Olimme myyntipöytinemme myös Riihimäellä 15.7.2018  yhteisessä Pitäjäjuhlassa Antrea-Seuran kanssa 3 hengen voimin.

Hienoja tapahtumia kaikki. Myynti sujui mukavien keskustelujen merkeissä. Sysmän Kirjakyläpäivillä luonamme poikkesi moni, jolla on juuret luovutetussa Karjalassa. Tutkittiin karttoja ja he halusivat kertoa omista taustoistaan.

Hyvä mieli jäi tapahtumista ja talkoilla toteutettuna, vuorovedoin, ei kukaan rasittunut liikaa. Ja porukalla on aina mukavampaa!
Pirjo Virolainen-Kuisma

 P.S.  Vuoksenranta-seuran kirja tai muu artikkeli joululahjaksi esim. suvun nuorille jäsenille!

*************************
Kevään 2018 talkoomatkan kotikyläkohteena Pöyryniemi
Täsmennettyä tietoa kevään talkoomatkasta (päivitetty 16.1.2018)

Helatorstai 10.5.
Ensimmäisenä matkapäivänä käydään kotikylämatkalla Pöyryniemessä ja tästä syystä matkaan pitää lähteä aamulla anivarhain. Ensimmäinen juna Helsingistä olisi Lahdessa vasta klo 7.33 (6.30-7.33), joten valitettavasti aikataulumme ei nyt salli odottaa sitä. Lahden Matkakeskuksessa on maksullisia pysäköintipaikkoja autolle. 

4.45    Sysmä mh
6.00     Lahti, Matkakeskus
9.00     Imatra
Ennen rajan ylitystä pysähdymme aamukahvilla. Kotoa tai Imatralta tulee ottaa evästä mukaan päivän tarpeeseen. Teemme kauppapysähdyksen vielä Venäjän puolella ja mahdollisuus valuutanvaihtoon on heti rajan jälkeen.

Ajamme suomalaisella bussilla Antrean kirkon parkkipaikalle, jossa vaihdamme venäläiseen maastobussiin. Tämän bussin hinta selviää myöhemmin ja se veloitetaan osallistujilta erikseen. Matkustamme Pöyryniemeen, jossa toivomme olevamme  perillä n. puolenpäivän aikoihin.

klo 15.00 lähdemme paluumatkalle kohti Viipuria, jossa majoitumme Hotelli Viipuriin. Yhteinen päivällisemme antrealaisten kanssa on Hotelli Viipurin ravintolassa klo 19.00. 

Perjantai 11.5.
Perjantaiaamuna on aamiainen klo 7-00-8.00 ja klo 8.00 lähdemme  talkootöihin, jossa kohteemme ovat Kankaalan kirkko sekä Noinmäen kirkonmäki ja Leiposiin hautausmaa. Illansuussa johonkin aikaan olemme takaisin Viipurissa. 

Lauantai 12.5.
Aamupäivällä on Viipuri-aikaa.
10.00  Lähtö hotellilta Kauppakeskus Karuselliin, josta edelleen ennen puolta päivää kohti Vaalimaan rajanylityspaikkaa. Kotona olemme hyvissä ajoin illalla. 

HUOM! Etsintäkuulutamme mukaan henkilöitä, jotka osaisivat kertoa tarinoita kyläkohteestamme ja tietäisivät paikkoja Pöyryniemessa (Kuivaniemessä). Jos Pöyryniemi on sinulle entuudestaan tuttu ja pääsisit lähtemään matkalle, otathan yhteyttä Päiviin, p. 0400 715 933, paivi.virolainen@op.fi.

*********
Matkatuki
Vuoksen Säätiö ja oma seura tukevat aikuisten siivousmatkaa  yhteensä 100 €/hlö  ja nuorten alle 30-vuotiaiden tuki on 200 €.  Nyt kannattaa innostaa nuoria lähtemään mukaan tutustumaan omiin karjalaisiin juuriinsa!
**********

TALKOOMATKA to-la 10.12.5.2018
Perinteiselle talkoomatkalle lähdetään helatorstai viikonloppuna. Vastuullinen matkanjärjestäjämme on JaPi-Matkat Oy Haminasta. Matkaan lähtee kaksi bussilastillista, joista vuoksenrantalaisten bussi kerää matkalaiset Sysmä-Lahti-Imatra–reitiltä (paluu Viipuri-Vaalimaa-Lahti-Sysmä) ja antrealaisten bussi Riihimäki-Helsinki-Vaalimaa-Viipuri –reitiltä.

Majoitus hotelli Viipurissa. Matkan hinta on 350 €/ hlö. Tästä vähennetään mahdollisesti myönnettävä Vuoksen Säätiön talkoomatkatuki. Matkan hinta saattaa hieman muuttua, jos lähtijöitä on vähemmän kuin 70.

Vuoksenrantalaisten kotikylämatka tehdään Pöyryniemen( ja Kuivaniemen) kyliin. Kotikylämatkan bussimatkan osuus venäläisellä bussilla lisätään matkan hintan, mutta summa ei vielä ole tiedossa.  Matkustamme ensimmäisenä päivänä suoraan Pöyryniemeen ja siitä syystä lähdemme matkaan jo varhain.  Illaksi ehdimme Viipuriin yhteiselle päivälliselle antrealaisten kanssa.

Hinta 350 € sisältää bussimatkat, ryhmäviisumin, hoitokuluvakuutuksen, hotellimajoituksen aamiaisella 2 hh:ssa, yhteisen ruokailun torstai-iltana. Omasta viisumista hyvitystä  -75 €.

Perjantaina lähdemme mahdollisimman hyvissä ajoin heti aamupalan jälkeen kohti Antreaa ja Vuoksenrantaa. Talkootöiden lomassa pidetään kahvi- ja evästauko.

Lauantaina on vielä aamupäivä Viipuri-aikaa ja Suomeen palaamme takaisin iltapäivällä.

Ilmoittautumiset 28.2.2018 mennessä: Matka täyttyy ilmoittautumisjärjestyksessä.
Vuoksenrantalaiset: Armi Marklund, puh. 040 7764 094, armi.marklund@gmail.com tai Lallukankuja1 A7, 00920 Helsinki

Antrealaiset: Satu Stirkkinen, puh. 040 8261 075, satu.stirkkinen@gmail.com, Näyttelijäntie 5-7 B 16, 00400 Helsinki

Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan matkustajan nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja kuljetukseen mukaantulopaikkakunta, sekä maininta tarvitseeko ryhmäviisumin. Matkaan ilmoittautuneille lähetetään ryhmäviisumiin tarvittavien tietojen keruulomake ja lasku sekä lähempänä matkaa tarkemmat ohjeet.

Tervetuloa mukaan!

Antrea Seura r.y.
V
uoksenranta-seura r.y

**********************

Vuoksenrantalaiset eduskunnassa 7.2.2018

 Vuoksenranta-Seura piti helmikuussa kokoustaan kansanedustaja ja seuran kunniapuheenjohtaja Martti Taljan vieraana eduskunnassa Keskustan ryhmähuoneessa. Jo itse matka oli mukava meidän sysmäläisten ja yhden joutsalaisen kannalta. Menimme henkilöautoilla Lahteen ja siitä Pendolinolla Helsinkiin. Liisa, Pirjo, Päivi ja Eija ehtivät käydä läpi kokousasioiden lisäksi muita mukavia tarinoita junamatkan aikana. Helsingissä totesimme, että olemme vähän edelle aikataulusta. Kävelimme rauhallisesti eduskuntatalolle sovitun oven eteen, josta Taljan avustaja Markku Karjula haki meidät.

Muu kokousväki tuli paikalle samoihin aikoihin ja pääsimme itse asiaan. Turvatarkastuksen jälkeen Martti Talja esitteli meille saneerattua eduskuntataloa, upeaa taidetta ja myös valiokuntien huoneita. Meistä moni pääsi ensimmäistä kertaa tutustumaan eduskuntataloon ja yhdessä totesimme, että paikka on todella hieno ja arvoisessaan käytössä. Varsinainen hallituksen kokous pidettiin Keskustan ryhmähuoneessa. Itse istuin pääministeri Juha Sipilän jakkaralla, sillä paikat olivat nimetty. Saimme kokousasiat käytyä läpi nopealla aikataululla, vaikka kokousasioita oli paljon.

Sysmään ja Joutsaan suuntautuva ryhmämme sai junamatkalle seurakseen Helsingistä Lahteen vielä Martin ja keskustelu jatkui leppoisissa tunnelmissa. Aiheita toki oli yllin kyllin; seuran asioita, historiaa, mutta erityisesti mukavaa rupattelua. Lahdesta jatkoimme henkilöautoilla koteihimme iltamyöhään.
Eija Virolainen-Nurminen

******************

VUOKSENRANTA-SEURA RY         TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2018                                                            

 1. Kokoukset
  • vuosikokous, perinnepäivän yhteydessä
  • hallituksen kokouksia 3-4
 1. Talkoomatkat
 • Hautausmaiden ja kirkon kunnostustalkoomatka sekä kotikylämatka Vuoksenrantaan Helatorstaiviikonloppuna -12.5.2018 yhteistyössä Antrea Seuran kanssa.
 • Mahdollisesti erillinen kirkon kunnostustalkoomatka (portaat)
 1. Pitäjäjuhla

Omaa Pitäjäjuhlaa ei ole tänä vuonna, mutta Riihimäellä on vuorossa Pitäjäjuhla, joka on perinteisesti ollut yhteinen Antrea Seuran kanssa. 

 1. Perinnepäivä ja vuosikokous

Lokakuussa sunnuntaina 14.10.2018 Karjalatalolla Helsingin Käpylässä. 

 1. Karjalan liiton aktiviteetit
  • Karjalaiset Kesäjuhlat Kouvolassa 15.-17.6.2018
  • Muut aktiviteetit (koulutus, KL:n pitäjätmk. ym.)
 1. Vuoksenrannan Säteen urheilutoiminta
 • Sysmän Suvisoutu 7.7.2018 (kirkkovenejoukkue)
 • 3-ottelu Antrea-Kirvu-Vuoksenranta (Kirvu järjestää)
 • Kyykkäottely Antrea-Vuoksenranta (Antrea järjestää)
 1. Yhteistyö Kamennogorskin kaupungin kanssa
  • Karjalan historian tunnetuksi tekeminen ja lähialueyhteistyön edistäminen vastavuoroisuuden ja yhteistyösopimuksen periaatteella
  • Vuoksenrannan kirkon kunnostuksen jatkaminen
 1. Julkaisutoiminta
  • Vuoksen Verkko -pitäjälehden toimitus yhdessä antrealaisten kanssa.
 1.  Jäsentiedotus
 • vuoksenranta.fi –sivut sekä vuoksenranta-seura ry -facebook-sivut
  • jäsenkirjeet (sähköpostilla, kirjeitse)
 1. Perinnetietous
 • Itä-Hämeen museon kokoelmat, perinnetiedon keruu ja tallennus
 • Lapsille ja nuorille suunnattua perinnetietoutta
 1. Sekalaista
 • Osallistuminen Sysmän Kirjakyläpäiville heinäkuun alussa
 1. Hankkeet
           Olemme edelleen kuulolla ja mukana muiden pitäjäseurojen kanssa kehittämässä  satelliittipaikannusjärjestelmää Kannaksen ja Vuoksenrannan alueelle, jotta jatkossa  kotitalot ym. kohteet voidaan löytää gps-paikannuksen avulla. Pyritään mahdollisuuksien mukaan myös merkitsemään kohteita tienviitoin, infotauluin ym. helpottamaan matkailijoiden liikkumista kohteissa. Tämä edellyttää kuitenkin paikallisten viranomaisten lupia ja myötämielisyyttä asialle.
© Vuoksenranta seura 2011Powered by NettiSite