Tapahtumat 2017 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2010 Tapahtumat 2011 Tapahtumat 2012 Tapahtumat 2013 Tapahtumat 2014 Tapahtumat 2015 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2018 Tapahtumat 2019 Tapahtumat 2020 Tapahtumat 2021
 

Vuoksenranta-seura oli mukana Sysmän Suvisoudun kirkkovenelähdössä la 2.7. ja Mommilanjärven soutelussa 16.7. Kisasimme 2.7. myös jännittävän kyykän haasteottelun Vuoksenrannan Säde vastaan Antrean Esa. 

 

Toimintaa »

VUOKSENRANTA-SEURA RY         TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA  2016 

Vuosi 2016 oli seuran 45. toimintavuosi.                                                                                                                                                                                                                                                                     erovuoro

Hallitus        Päivi Virolainen               pj.                  Sysmä (Korpilahti)          

                      Tiina Hölttä                       sihteeri         Pertunmaa (Korpilahti)   2016
                      Olli Kuisma                                                  Hartola (Korpilahti)           2017
                      Armi Marklund                                          Helsinki (Sintola)                 2018 
                      Irja Niilahti                        varapj.            Hartola (Korpilahti)           2018
                      Eija Nurminen                                            Sysmä (Oravankytö)          2016
                      Ossi Paappa                                                 Somero (Korpilahti)           2018                                   Liisa Röksä                                                   Joutsa (Härk`korpi)            2017 
                     Jouni Serjomaa                                           Lappeenranta (Sintola)    2016  
                     Eero Talja                                                       Asikkala (Kaskiselkä)         2016 
                     Matti Vanhanen                                         Nurmijärvi (Sintola)            2018
                      Antti Kuisma                     tal.hoit.         Helsinki (Karkeala) 

Kuluneena vuonna hallitus kokoontui neljä kertaa. Lisäksi asioita on käsitelty sähköpostilla.

Kunniajäsenet    Kaisa Maasilta                 Lammi (Sintola) 
                                      Seppo Peltonen              Asikkala (Karkeala)
                                      Lauri Talikka                      Somero (Korpilahti)
                                     Tauno Tonteri                    Pertunmaa (Korpilahti)                

 Toiminnantarkastajina toimivat Juhani Kiuru ja Matti Jantunen sekä varalla Antti Mustonen ja Kalevi Virolainen 

JÄSENET
Vuoden lopussa seuran jäsenrekisterissä oli 320 nimeä. Sähköpostiosoitteita oli n. 170. 

HUOMIONOSOITUKSET
Hallituksen jäsenistä Olli Kuismaa onniteltiin 4.3.2016 vietetyn 50-vuotissyntymäpäivän johdosta sekä Armi Marklundia vähän viivästyneesti 31.3.2015 vietetyn 50-vuotissyntymäpäivän johdosta. 

Juhani Pahkalalle lähetettiin onnittelukortti 7.8.2016 olleen 80-vuotipäivän johdosta. 

EDUSTUKSET
Karjalan Liiton kesäjuhlat vietettiin 17.-19.6. Seinäjoella. Seurastamme ei ollut edustusta. 

Antrea-seuran pitäjäjuhla vietettiin 24.7.2016 Tervakosken Seuratalolla ja Kirvu-juhla 24.7.2016 Vuokkoharjun koululle Kärkölässä. Seurastamme ei ollut edustusta. 

Kamennogorskin  (ent. Antrea) kaupunkipäivää vietettiin 23.7.2016. Martti Talja (Vr) oli päivien vieraana ja vei juhlaan terveiset niin Vuoksenranta-seurasta kuin Vuoksen Säätiöstä. Matkan aikana keskusteltiin kirkon tontin rekisteröinnistä. Tontin rajat on merkitty nyt karkeasti rautatolpin. Rajojen tuntumassa ja osittain sisällä on alkanut rakennustöitä, joihin ei voida vaikuttaa. Ekumeenista yhteistyötä Inkerin kirkon kanssa olisi toiveena yrittää kehittää, jolloin byrokratia helpottuisi sähköjen ja muiden asioiden suhteen, koska esim. sähkösopimuksen voi tehdä vain Venäjälle rekisteröitynyt yhteisö. 

Seuran puheenjohtaja Päivi Virolanen on osallistunut  Vuoksen Säätiön kokouksiin, joihin molempien pitäjäseurojen puheenjohtajilla on osallistumisoikeus. Seuran entinen puheenjohtaja Martti Talja Lahdesta toimii Vuoksen Säätiön hallituksen puheenjohtajana ja Hannu Virolainen Sysmästä Vuoksen Säätiön hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. 

VUOSIKOKOUS
Vuosikokous pidettiin Sysmän vanhalla Yhteiskoululla Perinnepäivien yhteydessä. Osallistujalistan mukaan paikalla oli 83 henkilöä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Vuoksen Säätiön hallintoneuvoston varapuheenjohtaja Hannu Virolainen Sysmästä ja sihteerinä seuran sihteeri Tiina Hölttä Pertunmaalta. 

Vuoksen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Martti Talja luovutti Vuoksen Säätiön kannustusapurahat tohtoreille Jarmo Kuismalle ja Soile Ylivuorelle. Jarmo ja Soile kertoivat väitöskirjojensa aiheesta tiivistetysti. Apurahan sai myös Mikko Virtanen, joka ei päässyt paikalle. 

Henkilövalinnat vuodelle 2017:

  • Puheenjohtajaksi valittiin Päivi Virolainen
  • Hallituksen erovuoroisista Eija Nurminen ja Jouni Serjomaa valittiin uudelleen seuraavaksi 3-vuotiskaudeksi. Hallitustyöstä pois jättäytyneiden Tiina Höltän ja Eero Taljan tilalle valittiin Pekka Kemppi Sysmä (Karkeala) ja Esko Kiuru Helsinki (Kaskiselkä). Hallituksen muina jäseninä jatkoivat Irja Niilahti, Olli Kuisma, Armi Marklund, Ossi Paappa, Liisa Röksä ja Matti Vanhanen.
  • Seuran toiminnantarkastajiksi valittiin Juhani Kiuru ja Eero Talja sekä varalle Kalevi Virolainen ja Antti Mustonen.
  • Seuran taloudenhoitajaksi valittiin Antti Kuisma.

Varsinaisen jäsenen jäsenmaksuksi vahvistettiin 30 euroa. Tämä sisältää Karjalan Liiton uuden v. 2017 jäsenmaksun 15 euroa. Perheenjäsenen maksuksi vahvistettiin 15 euroa ja vapaaehtoinen lehtimaksu edelleen 10 euroa. 

Karjalan Liiton pitäjätoimikuntaan valittiin Päivi Virolainen ja varalle Irja Niilahti. 

Seuraavat perinnepäivät/ vuosikokous päätettiin järjestää sunnuntaina 1.10.2017. Paikka jäi vielä avoimeksi ja ilmoitetaan jäsenille jäsenkirjeellä. 

Martti Talja kertoi Vuoksenrannan kirkon korjausprojekteista ja kirkkomaiden rekisteröinnistä. Inkerin kirkon kanssa on käyty keskusteluja ekumeenisen yhteistyön mahdollisuuksista, mutta kirkollisiin toimituksiin ei heillä ole kirkolla tarvetta. 

PERINNEPÄIVÄT
Perinnepäivät pidettiin vuosikokouksen yhteydessä Sysmän vanhalla yhteiskoululla. Osanottajia oli 83. Päivän teemana oli ”Käden taidot”. Taitajina olivat paikalla Anne Kuisma Kati-tyttärineen (neulakintaat), Irja Niilahti (Nyytinkipitsi), Annikki Talja (kehruu), Juha Kantonen (hevosen kengitys) sekä Ritva ja Aatami Lehtimäki (tuohityöt). Käsityö-näyttelyssä oli Hannele Taljan ja Hilkka Virolaisen kokoamia käsitöitä. Esillä oli myös Tiina Höltän tuoma muikkuverkko tuohipainoineen. Hernerokka-pannukakku -ruokailun hoiti Lounaskahvila Pasi Joronen ja yllätysruokalajina oli kuhakeittoa, johon kalat lahjoitti Yrjö Sokka. 

TALKOOMATKA VUOKSENRANTAAN
Talkoomatka toteutettiin yhteistyössä Antrea-Seuran kanssa 5.-7.5.2016. Vuoksen-rantalaisia talkoolaisia oli matkassa 30 ja antrealaisia 21. Tällä kertaa kuljimme poikkeuksellisesti yhdellä yhteisellä bussilla. Perinteiset siivoustyöt kirkkomailla Kankaalassa, Leiposiissa ja Noinmäellä tulivat tehtyä ja kirkko siivottua.

Talkoopäivän päätteeksi nautimme Pyöreässä Tornissa yhteisen päivällisen. Yhteisenä tutustumiskohteenamme oli Terijoki. Vuoden talkoolaisiksi valittiin sisarukset Eila Salo ja Aira Kaislaoja. 

Vuoden talkoolaiset: 2011: Irja Anttonen, 2012: Kyösti Nikki, 2013: Vilho Ruponen, 2014: Martti Talja, 2015: ei valittu ketään, 2016: Eila Salo ja Aira Kaislaoja. 

TUTUSTUMISRETKI KAURAKETOON
Hallitus piti toukokuun kokouksensa Someron Kaurakedossa Ossi Paapan kotona. Ossin ja sisarensa Päivin opastuksella teimme tutustumiskierroksen aikanaan 20 evakkoperheen  ostamaan Kaurakedon kartanon alueeseen. Maisema oli kaunis keväisessä vihreydessään ja laaja, hyvin hoidettu peltoaukeama suurempi kuin olimme kuvitelleet. Noin puolta taloista isännöi vielä alkuperäisten sukujen jälkeläiset. Oli mukavaa huomata kuinka kyläyhteisö oli säilynyt elinvoimaisena ja perinteisten elinkeinojen tilalle oli löytynyt uutta. Kävimme tutustumassa Hyväkän 170 lehmän ja kahden robotin navettaan, Tarmo Heikkosen Tarmon Teräs -metallipajaan sekä vanhalle koululle perustettuun Majatalo Myötätuleen, jossa valmisteltiin juuri alkavaa kesäteatteriesitystä. Löysimme myös pusikoiden keskeltä vanhan "Päämajan". 

JULKAISUT JA MYYNTIVARASTO
Vuoksenlaakson metodistiseurakunnan historiikkihanke eteni vuoden mittaan. Työryh-mään kuuluivat Marjukka Patrakka, Soile Salorinne, Jaakko Ripatti, Martti Talja ja Tapani Rajamaa. Kirjan kirjoitti Raakel Henttonen. 

Osallistuimme jo toista kertaa myyntipöytämme kanssa Sysmän Kirjakyläpäiville 8.-10.7.2016. Myyntiäkin tehtiin, mutta enemmän roolina oli perinnetiedon jakaminen. Haastelemisen lomassa Irja Niilahti opetti neulakintaan tekoa kiinnostuneille katsojille. 

TIEDOTUS
Seuran kotisivut www.vuoksenranta.fi olivat avoinna kuudetta vuotta. 

Seuran Facebook-ryhmässä (Vuoksenranta-seura ry) oli vuoden lopussa 98 jäsentä. 

Vuonna 2015 uuden ilmeen saanut Vuoksen Verkko -lehti ilmestyi marraskuussa ja postitettiin kaikille jäsenille. Lehden painos Vuoksenrannan osalta oli 400 kpl. 

Jäsenkirjeitä postitettiin 2 (kesäkuussa ja syyskuussa). Edelleen pyritään keräämään sähköpostiosoitteita, jotta paperisten jäsenkirjeiden määrää ja postimaksuja pystyttäisiin vähentämään. 

URHEILUTOIMINTA/ Vuoksenrannan Säde 

Sysmän III Suvisoutu tapahtuma 2.7.2016 Sysmän Suopellossa onnistui hyvin. Näytöslajina ollut hirrensyöksy kiinnosti 8 heittäjää, jotka kaikki he saivat tuloksen. Pisimmät heitot olivat: Benjami Pohjankoski 6,84, Antti Kukkonen 6,70 ja Hannu Virolainen 6,60. 

Kirkkovenejoukkueita osallistui 2 eli Sysmän Sisun soutajat ja Vuoksenrannan Säde. Alkumatka soudusta oli leppoisampaa verryttelyä ja n. 4 km ”vetaistiin täysillä”. Sisun aika oli 19.30 ja Säteen 20.54. Säteen joukkueessa soutivat Esa Virolainen, Hannu Virolainen, Pertti Talja, Markku Kemppi, Juho Kemppi, Antti Kemppi, Olli Kuisma, Henri Pirinen, Pertti Ruponen, Pekka Kemppi, Päivi Virolainen, Anne Kuisma, Vilho Ruponen, Mika Isomäki ja perämiehenä Martti Talja. 

Antrean ja Vuoksenrannan välinen kyykkäottelu ratkesi tiukassa pelissä, jonka tuloksena vuoksenrantalaisille -44p ja antrealaiset saivat -56 pisteellä pelin järjestettäväkseen ensi vuonna. Antrean joukkueessa pelasivat Tatu Partanen, Mikael Junikka, Anton Rautioaho ja Antti Kutinlahti. Vuoksenrannan joukkueessa Hannu Kuisma, Joonas Kuisma, Joonas Vanhatalo ja Pertti Talja. Kilpailun tuomarina toimi Martti Talja. 

Mommilanjärvellä soudeltiin 16.7.2016. Karjalaisten urheiluseurojen kolmen seuran keskinäisen kirkkovenelähdön haasteottelun ”Evakkolähdön” voitti perinteiseen tyyliin Kirvun Vilkas (43:31), toinen Vuoksenrannan Säde (44:35) ja kolmas Antrean Esa (45:00). Vuoksenrannan Säteen joukkueessa soutivat: Esa Virolainen Hannu Virolainen, Joonas Vartio, Matti Vanhanen, Rauno Vanhanen, Markku Kemppi, Juho Kemppi, Antti Kemppi, Pekka Kemppi, Olli Kuisma, Juho Kuisma, Markku Sipi, Markus Halme, Tuomas Karvonen ja perämiehenä Martti Talja. 

Uuden perinteen mukainen Antrea-Kirvu-Vuoksenranta 3-ottelu kolmannen kerran 3-henkisin kisajoukkuein pidettiin Kuortin markkinoilla Pertunmaalla 15.10.2016. Kisalajeina oli kolikoiden pudottelu vesisaavin pohjalla olleeseen juomalasiin, vaativa 10-kohtainen kuva-arvoitus, josta joukkueiden tuli osata rakentaa tarina sekä haastava kiipeilylaji (täydet 10-pistettä sai se, joka jaksoi kiivetä puuhun 10 askelmaa n. 6 metrin korkeuteen). Vuoksenranta "voitti" kisan järjestämisoikeudet myös seuraavana vuonna tullen kolmanneksi (17 p). Kirvulle hieno voitto (22 p) ja Antrealle komea kakkossija (18,5 p). 

MUUTA
Iris Saloranta piti heinäkuussa Sysmän kirjastossa taidenäyttelyn ”Hidas kasvu – oppia rakastamaan”. Näyttelyn avasi Martti Talja. 

Iris Saloranta lahjoitti perinnepäivillä seuralle vanhan hylkeennahkaisen matkalaukun, joka toimitettiin Itä-Hämeen museon Vuoksenrantaosastolle. 

TALOUS
Kirjanpitäjämme vaihtui vuoden vaihteessa, kun Pirjo Kiuru jäi eläkkeelle ja tilien tekeminen vaihtui Paula Pöystille Asikkalan Vääksyyn (Isännöintipalvelu Paula Pöysti Ky).
Tilikauden  2016 tulos saatiin 567,76 euroa plussan puolelle. Tähän vaikutti pääasiassa se, että kuluja saatiin pienennettyä, kun kuluneena vuonna ei tehty kirjajulkaisuja tai hankintoja myyntivarastoon. 

Jäsenrekisteriä on edelleen siivottu ettei siellä olisi maksamattomia jäseniä, jotta Karjalan Liiton automaattinen jäsenmaksuperintä kaikista rekisterissä olevista jäsenistä ei vaikuttaisi seuran tulokseen. Tästä huolimatta seuran jäsenmäärä on hienoisesti kasvanut. 

Seuralla on myyntihinnoin laskien suuri, n. 26.000 € arvoinen kirja- ja tuotevarasto (ei ole aktivoitu taseeseen), jota pitäisi saada pienennettyä tuotemyynnillä. Myynti tapahtuu pääasiassa vuoksenranta.fi –sivujen kautta sekä lisäksi pitäjäjuhlien ja perinnepäivien myyntipisteissä.  

Avustuksia saatiin yhteensä 2.400 € (Vuoksen Säätiö/ talkoomatkatuki). Karjalan Kulttuurirahaston v. 2012 myöntämästä 7000 €:n avustuksesta Vuoksenlaakson Metodistiseurakunnan historiikkiin käytettiin tilikaudella 2.900,52 €. 

Seuran sijoitukset olivat plussalla,  markkina-arvoin laskettuna 19.515,88 € (kurssinousua 10.234,05 €, hankinta-arvo 9.281,83 €). Taseen loppusumma oli 20.175,07 €.

 

 

 

© Vuoksenranta seura 2011Powered by NettiSite