Tapahtumat 2017 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2010 Tapahtumat 2011 Tapahtumat 2012 Tapahtumat 2013 Tapahtumat 2014 Tapahtumat 2015 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2018 Tapahtumat 2019 Tapahtumat 2020 Tapahtumat 2021
 
 

Toimintaa » tapahtumat 2012

VUOKSENRANTA-SEURA RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012

Vuosi 2012 oli seuran 41. toimintavuosi.


Hallitus (erovuoro suluissa)
Martti Talja pj. Lahti (Kaskiselkä)
Päivi Virolainen varapj. Sysmä (Korpilahti) 2014
Tiina Hölttä sihteeri Pertunmaa (Korpilahti) 2013
Urpo Kemppinen Sysmä (Sintola) 2013
Olli Kuisma Hartola (Korpilahti) 2014
Armi Marklund Helsinki (Sintola) 2012
Irja Niilahti, Hartola (Korpilahti) 2012
Ossi Paappa Somero (Korpilahti) 2012 Marjukka Patrakka Helsinki (Sintola) 2013
Liisa Röksä Joutsa (Härk`korpi) 2014
Eero Talja Asikkala (Kaskiselkä) 2013
Matti Vanhanen Nurmijärvi (Sintola) 2012


Hannu Kuisma tal.hoit. Lahti (Karkeala)

Kuluneena vuonna hallitus kokoontui kolme kertaa.


Kunniapuheenjohtaja Tatu Vanhanen Nurmijärvi (Sintola)

Kunniajäsenet Kaisa Maasilta Lammi Seppo Peltonen Asikkala (Karkeala),
Lauri Talikka Somero (Korpilahti), Tauno Tonteri Pertunmaa (Korpilahti),
Aarne Ukonmäki Helsinki (Korpilahti)


Toiminnantarkastajina toimivat Oiva Sokka ja Pekka Kiuru sekä varalla Antti Mustonen ja Kalevi Virolainen

Pitäjälehtitoimikunta Tatu Vanhanen ja Martti Talja
Perinnetoiminta Marjukka Patrakka

Kylien yhdyshenkilöt
Sintola: Lauri Peltonen, Sysmä
Korpilahti: Ossi Paappa, Somero
Juhani Pahkala, Hartola
Kaskiselkä: Tarmo Jantunen, Vantaa
Oravakytö: Hilkka Kuisma, Sysmä
Pöyryniemi ja Parsikkaanmaa: Veikko Heikkonen, Joutsa
Virkinniemi: Arvo Kemppi, Hämeenkyrö
Kemppilänmäki, Karkeala ja Taljala: Seppo Peltonen, Asikkala
Niittysuo ja Härk`korpi: Pertti Virolainen, Sysmä
Kuivaniemi: Sirkku Virkkunen, Lahti
HUOMIONOSOITUKSET
Puheenjohtaja Martti Taljalle myönnettiin Karjalan Liiton Kultainen ansiomerkki, joka luovutettiin hänelle Karjalan Liiton Liittokokouksessa Karjalatalolla 21.4.2012. Merkin hakijoina toimivat Jantusen sukuseura ry, Vuoksenranta-seura ry ja Vuoksen Säätiö.

JÄSENET
Vuoden lopussa seuran jäsenrekisterissä oli 375 nimeä. Sähköpostiosoitteita oli n. 70.

PITÄJÄJUHLA
Pitäjäjuhlat juhlittiin Joutsassa 29.7.2012. Juhlapuheen piti liiketalousjohtaja Elise Tarvainen. Juhlaan osallistui n. 150 henkilöä. Jumalanpalveluksen runkona oli kansanmusiikkimessu ja saarnan piti pastori Reijo Lehtonen. Päiväjuhla pidettiin lukiolla, jossa kokonaisuuteen kuului juhlaohjelma, maittava lounas sekä perinteiset hirrensyöksy ja tikkakisa.

VUOSIKOKOUS
Vuosikokous pidettiin Asikkalassa Vesivehmaan Nuorisoseurantalolla 7.10.2012 Perinnepäivien yhteydessä. Läsnä oli 108 henkeä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Esko Kiuru ja sihteerinä Tiina Hölttä

Henkilövalinnat vuodelle 2013:
• Puheenjohtajaksi valittiin Päivi Virolainen
• Hallituksen erovuoroiset Armi Marklund, Irja Niilahti, Ossi Paappa ja Matti Vanhanen valittiin uudelleen. Lisäksi Martti Talja valittiin hallituksen jäseneksi Päivi Virolaisen tilalle.
• Seuran toiminnantarkastajiksi valittiin Juhani Kiuru ja Matti Jantunen sekä varalle Kalevi Virolainen ja Antti Mustonen.
• Seuran taloudenhoitajaksi valittiin Antti Kuisma.

Seuran pitkäaikainen puheenjohtaja Martti Talja siirtyi hallituksen rivijäseneksi ja häntä muistettiin seuran vaakunalla somistetulla käsintehdyllä puukolla. Martin puheen-johtajakaudella seuralle on löytynyt uusia toimintamuotoja; hyvät henkilösuhteet ja yhteistyö Kamennogorskin kaupungin kanssa on edistänyt rajan takana tapahtuvaa perinnetoimintaa ja auttanut merkittävästi kirkon remonteissa.

Vuoden 2013 jäsenmaksuksi vahvistettiin: henkilöjäsenmaksu 20 €, perheenjäsen 10 €, ainaisjäsenmaksu 200 € ja lehtimaksu 10 €

Karjalan Liiton pitäjätoimikuntaan valittiin Päivi Virolainen ja varalle Martti Talja.

Seuraavat pitäjäjuhlat päätettiin pitää Riihimäellä yhdessä Antrea-seuran kanssa 14.7.2013 ja vuosikokous 7.10.2013 perinnepäivän yhteydessä Sysmässä.


PERINNEPÄIVÄT
Perinnepäivät pidettiin vuosikokouksen päälle Vesivehmaan Nuorisoseurantalolla 7.10.2012. Osanottajia oli noin 115. Päivän teemana oli "Lotat ja suojeluskunta Vuoksenrannassa". Kaisa Maasilta piti alustuksen ja aiheesta kuultiin myös muita puheenvuoroja.


TALKOOMATKAT
Talkoomatka Vuoksenrannan hautausmaiden kunnostamiseksi järjestettiin 17.-19.5.2012. Vuoksenrantalaisia talkoolaisia oli mukana 33 ja matka toteutettiin yhdessä Antrealaisten kanssa, yhteensä 66 osallistujaa. Kolmipäiväisellä matkalla tutustuttiin kirkon ja hautausmaiden kunnostuksen ohella vapaussodan paikkoihin ja Viipuriin..

Kirkon alttaripäädyn ulkoseinän kunnostus toteutettiin kahdella muuraustalkoomatkalla heinä- ja elokuussa 5-miehisen talkoojoukon voimin. Samalla reissulla he pystyttivät myös Korpilahden verkkolöytöpaikan infotaulun, korjasivat kirkon infotaulun ja paikkasivat kirkon seiniä.

JULKAISUT
Vuoden mittaan vireillä on ollut Vuoksenlaakson metodistiseurakunnan historiikin teko

TIEDOTUS
Seuran kotisivut www.vuoksenranta.fi olivat avoinna toista vuotta.

Joulukuussa ilmestyi pitäjäseuran lehti Vuoksenrantalainen, yhteispainoksena Antrealaisten kanssa.

Jäsenkirjeitä postitettiin 2 kpl. Jatkossa pyritään panostamaan jäsenten sähköposti-osoitteiden keruuseen niin, että postitse lähetettävien jäsenkirjeiden määrää pystyttäisiin merkittävästi vähentämään ja jossakin vaiheessa luopumaan siitä kokonaan.

EDUSTUKSET
Karjalaisilla kesäjuhlilla Lahdessa edustivat Hannele ja Martti Talja sekä Tiina Hölttä.

URHEILU
Mommilanjärvellä soudeltiin 21.7.2012. Karjalaisten urheiluseurojen haasteottelun voitti jälleen Kirvun Vilkas ajalla 42:21, Vuoksenrannan Säde oli toinen ajalla 43:42.
Säteen joukkueessa soutivat Tuomo Jantunen, Aimo Kuisma, Miikka Kuisma, Osmo Kuisma, Timo Mattila, Ossi Pettinen, Pertti Ruponen, Teuvo Sintonen, Markku Talja, Pertti Talja, Matti Vanhanen, Rauno Vanhanen, Joonas Vanhatalo ja Esa Virolainen. Perämiehenä toimi Martti Talja.


TALOUS
Seuran talous on vakaalla pohjalla. Tilikausi oli 1.053,59 euroa ylijäämäinen. Varsinaisen toiminnan tulos oli miinuksella - 3.929,88 euroa. Avustuksia saatiin yhteensä 3.400,00 euroa (Vuoksen Säätiö 1800 euroa ja Itä-Suomen Aluehallintovirasto 1.600,00 euroa). Ylijäämä kertyi pääasiassa sijoitustoiminnan tuotoista (1.950,25 euroa). Taseen loppu-summa oli 31.864,60 euroa.

Seuran jäsenrekisteri on tärkeää saada ajan tasalle ja omaa jäsenmaksujen perintää tulee edelleen tehostaa, jotta Karjalan Liiton jäsenmaksukorotus ja jäsenmaksujen perinnän uudistukset eivät aiheuta vääristymää seuran tulokseen.

 

 

 

© Vuoksenranta seura 2011Powered by NettiSite