Tapahtumat 2017 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2010 Tapahtumat 2011 Tapahtumat 2012 Tapahtumat 2013 Tapahtumat 2014 Tapahtumat 2015 Tapahtumat 2016 Tapahtumat 2018 Tapahtumat 2019 Tapahtumat 2020 Tapahtumat 2021
 
 

Toimintaa » Taphtumat 2014

VUOKSENRANTA-SEURA RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

Vuosi 2014 oli seuran 43. toimintavuosi.

Hallitus
Päivi Virolainen pj. Sysmä (Korpilahti)
Tiina Hölttä sihteeri Pertunmaa (Korpilahti) 2016
Urpo Kemppinen Sysmä (Sintola) 2016
Olli Kuisma Hartola (Korpilahti) 2014
Armi Marklund Helsinki (Sintola) 2015
Irja Niilahti varapj. Hartola (Korpilahti) 2015
Ossi Paappa Somero (Korpilahti) 2015 Liisa Röksä Joutsa (Härk`korpi) 2014
Jouni Serjomaa (valittu v. 2013) Lappeenranta (Sintola) 2016
Eero Talja Asikkala (Kaskiselkä) 2016
Matti Vanhanen Nurmijärvi (Sintola) 2015

Antti Kuisma tal.hoit. Helsinki (Karkeala)

Kuluneena vuonna hallitus kokoontui kolme kertaa. Lisäksi asioita on käsitelty sähköpostilla.


Kunniapuheenjohtaja Tatu Vanhanen Nurmijärvi (Sintola)

Kunniajäsenet Kaisa Maasilta Lammi (Sintola) Seppo Peltonen Asikkala (Karkeala),
Lauri Talikka Somero (Korpilahti), Tauno Tonteri Pertunmaa (Korpilahti),
Aarne Ukonmäki Helsinki (Korpilahti)


Toiminnantarkastajina toimivat Juhani Kiuru ja Matti Jantunen sekä varalla Antti Mustonen ja Kalevi Virolainen


HUOMIONOSOITUKSET
Rooman olympiakisoissa v. 1960 ainoana suomalaisena Suomen keihäsmainetta puolustanutta Väinö "Vanttu" Kuismaa muistettiin Väinön päivänä 17.2.2014 seuran viirillä ja kirjalahjalla Kouvolan Urheilijoiden Sporttiklubin järjestämässä tilaisuudessa. Samalla juhlittiin jo ennakkoon Väinön tulevaa elokuista 80-vuotisjuhlaa.

JÄSENET
Vuoden lopussa seuran jäsenrekisterissä oli 328 nimeä. Sähköpostiosoitteita oli n. 150.

PITÄJÄJUHLA/ JUHLAMATKA VUOKSENRANTAAN
Vuoksenrantalaiset ja antrealaiset järjestivät yhteisen muistojuhla-juhlamatkan 5.-8.6. 2014. Torstai-sunnuntai 5.-8.6. oli vuoksenrantalaisten siivousmatka, perjantai-sunnuntai 6.-8.6. oli kotikylämatkalaisten päivä ja lauantai-sunnuntai 7.-8.6. oli varsinainen juhlamatka. Osallistujia ilmoittautui seurojen matkoille n.150 + omatoimimatkalaiset päälle n. 50 henkilöä eli yhteensä juhlaan osallistui n. 220 henkilöä.

Vuoksenrannan siivousporukka lähti heti 6.6.aamupalan jälkeen matkaan suomalaisella bussilla ensin Antrean kirkon parkkipaikalle, josta siirryttiin venäläiseen bussiin. Tie oli tuolloin edelleen huonossa kunnossa ja matkanteko aikamoista rytkytystä. Kankaalan kirkolla jakaannuttiin kahteen osastoon; isompi porukka siivosi hautausmaa-alueet ja kirkon Kankaalassa ja pienempi porukka kävi kunnostamassa Leiposiin hautausmaan ja Noinmäen kirkonmäen. Kankaalan kirkko puhdistettiin perusteellisesti sekä sisältä että ulkoa juhlakuntoon. Innokkaimpia piti ihan toppuutella; vauhti ja tarmo oli sellainen, että hirvitti välillä.Kotikylillä käyntien yhteydessä vietiin mu istokukat Kaskiselkään Leiposiin hautausmaalle, venäläiselle sankarimuistomerkille Talikkalaan sekä suomalaiselle muistomerkille Sintolaan

Perjantaina 7.6. tulleet käyttivät iltapäivän omatoimisesti Viipuriin ja sen nähtävyyksiin tutustumiseen. Lauantaiaamuna oli Antrean kirkon parkkipaikalla iloinen hässäkkä, kun porukat etsivät oikeaa autoa, mutta onnellisesti kaikki pääsivät matkaan. Kiitos Taljan Martin yhteyksien, Kivilouhimon autojen ja paikallisten kuljettajien, kaikille löytyi sopiva kulkuväline. Päivä oli onnistunut ja kaikki kauimmaisetkin ehtivät käydä kotona. Lauantaina 8.6. saapui lisää väkeä. Illalla koottiin porukkaa yhteen ja nautittiin päivälliset hotelleiden ravintoloissa.

Juhlapäivän aamu valkeni kauniina ja aurinkoisena, kun hotelleilta lähdettiin heti aamupalan jälkeen matkaan. Antrean kirkonmäellä puheen ja rukoushetken piti rovasti Irma Kalke, kuultiin musiikkiesitys ja laulettiin suvivirsi. Kukkatervehdykset vietiin kirkon muistomerkille ja sankarihaudalle.

Saapuessamme juhlapaikalle Vuoksenrantaan kaikki oli kunnossa. Kirkko kylpi auringon valossa ja Sami Rounelan Pala ja Painike Oy:n kenttäkeittiössä ruokapadat porisivat. Kukat loistivat sankarihaudalla ja ilmassa oli juhlan tuntu. Ehtoollisjumalanpalvelus alkoi puolen päivän aikaan. Paikalla oli myös kaksi Inkerin kirkon edustajaa mukana. Rovasti Reijo Lehtonen piti saarnan ja rovasti Irma Kalke toimi liturgina. Essi Vartion fagotin kaunis ääni sopi loistavasti kirkon hartaaseen tunnelmaan. Auringon säteet valaisivat lehvin ja kynttilöin koristettua alttaria kuin valaistus olisi siihen varta vasten tilattu. Kolehti kannettiin kirkon lattian kunnostukseen ja seurakuntalaisten käsi kartutti kirkon kunnostuskassa 1.700 eurolla. Jumalanpalveluksen lopuksi kirkkoväki suoritti seppeleen laskun Vuoksenrannan sankarihaudalle. Terho Serjomaan lauloi Veteraanin iltahuudon.

Lounaslistallamme oli karjalanpaisti. Ruoka oli hyvää ja maistuvaa ja sitä oli reilusti. Entisestä Sairalasta, nykyisestä Borodinskoyesta oli paikalle saapunut kansanmusiikki- ja tanssiryhmä Zorenka värikkäissä asuissaan. Heidän iloinen esityksensä sopi hienosti ulos ruokailun yhteyteen.

Klo 14 aloitimme pääjuhlan. Ensin Aluksi lauloimme yhdessä Vuoksenrannan laulun. Juhlapuheen piti kansanedustaja, Karjalan Liiton puheenjohtaja Marjo Matikainen-Kallström. Hän korosti puheessaan lähialueyhteistyön merkitystä, josta tämäkin juhla oli konkreettinen osoitus. Hänen mukaansa olemme uurastaneet kovasti, että olemme saaneet hyvät välit naapureihimme, joten niitä ei tule pilata syyttä suotta. Me emme sulje ovia, vaan pikemminkin pidämme niitä auki. Toivotaan vain, että tilanne naapurimaassa rauhoittuu mahdollisimman pian. Essi Vartion kauniit musiikkiesitykset fagotillaan sopivat jälleen tunnelmaan todella hienosti. Tervehdykset juhlalle esittivät Vasili Guzev Leningradin aluehallinnosta, Vladimir Vasiliev, ulkomaankauppakomiteasta, Inkerin kirkon edustaja ja naapuripitäjä Kirvun edustajat. Lopuksi laulettiin Antrealaisten laulu ja Karjalaisten laulu.

VUOSIKOKOUS
Vuosikokous pidettiin Hartolan yläkoululla 5.10.2014 Perinnepäivien yhteydessä. Läsnä oli n. 120 henkeä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Juhani Pahkala ja sihteerinä Päivi Virolainen.

Henkilövalinnat vuodelle 2015:
• Puheenjohtajaksi valittiin Päivi Virolainen
• Hallituksen erovuoroiset Olli Kuisma ja Liisa Röksä valittiin uudelleen. Hallituksesta eroa pyytänen Urpo Kemppisen tilalle valittiin Eija Nurminen Sysmästä.
• Seuran toiminnantarkastajiksi valittiin Juhani Kiuru ja Matti Jantunen sekä varalle Kalevi Virolainen ja Antti Mustonen.
• Seuran taloudenhoitajaksi valittiin Antti Kuisma.

Vuoden 2015 jäsenmaksuksi vahvistettiin: henkilöjäsenmaksu 22 € (sisältää Karjalan Liiton jäsenmaksun 12 € ja seuran oman jäsenmaksun 10€), perheenjäsenmaksu 12 € ja vapaaehtoinen lehtimaksu 10 €.

Karjalan Liiton pitäjätoimikuntaan valittiin Päivi Virolainen ja varalle Irja Niilahti.

Seuraavat pitäjäjuhlat päätettiin pitää Hartolassa lauantaina 11.6.2015 ja vuosikokous 4.10.2015 perinnepäivän yhteydessä Lahdessa.


PERINNEPÄIVÄT
Perinnepäivät pidettiin vuosikokouksen päälle Hartolan yläkoululla 5.10.2014. Osanottajia oli noin 120. Päivän teemana oli "Itä-Hämeen museon Vuoksenrantaosasto ja Antrean-Vuoksenrannan Korpilahden verkkolöytö". Karjala Lehden päätoimittaja Päivi Parjanen toi 110-vuotisjuhliaan viettävän lehden tervehdyksen ja Vuoksen Säätiön hallintoneuvoston puheenjohtaja Harri Hatakka käytti puheenvuoron. Lopuksi museonhoitaja Vesa Järvinen Itä-Hämeen museosta kertoi museon Vuoksenrantaosastosta ja 10.000 vuotta vanhasta verkkolöydöstä. Potlohko-tarjoilusta vastasi Koitin Kuppila

TALKOOMATKAT
Talkoomatka Vuoksenrannan hautausmaiden kunnostamiseksi järjestettiin 5.-6.6.2014. Vuoksenrantalaisia talkoolaisia oli mukana 26.

Kirkon kunnon ylläpitämiseksi tehtiin vielä kesällä 5 talkoolaisen kunnostusmatka. Loppukesästä kirkon lattia sai betonivalun yhteistyössä Kamennogorskin kaupungin kanssa. Vuoksen Säätiöltä saatiin tukea 4.000 euroa.

Vuoden talkoolaiset: Irja Anttonen 2011, Kyösti Nikki 2012, Vilho Ruponen 2013 ja Martti Talja 2014.

JULKAISUT JA MYYNTIVARASTO
Uusia kirjajulkaisuja ei tänä vuonna ollut. Seuran myyntivarastoa kartutettiin t-paita, pikeepaita ja lippalakkihankinnalla..

Vuoden mittaan vireillä on ollut Vuoksenlaakson metodistiseurakunnan historiikin teko

TIEDOTUS
Seuran kotisivut www.vuoksenranta.fi olivat avoinna neljättä vuotta.

Joulukuussa ilmestyi pitäjäseuran lehti Vuoksenrantalainen, yhteispainoksena Antrea-seuran kanssa.

Jäsenkirjeitä postitettiin 2. Edelleen pyritään panostamaan jäsenten sähköpostiosoitteiden keruuseen niin, että postitse lähetettävien jäsenkirjeiden määrää pystyttäisiin merkittävästi vähentämään ja jossakin vaiheessa luopumaan siitä kokonaan.

EDUSTUKSET
15.3.2014 haasteotteluun Antrea-Kirvu-Vuoksenranta osallistuivat Hannele ja Martti Talja sekä Matti Virolainen. Lajeina olivat ampumahiihto, kivikasan rakennus ja sanakilpailu. Voiton veivät kirvulaiset, toiseksi tuli Vuoksenrannan joukkue ja kolmanneksi antrealaiset.

Karjalan Liiton Liittokokous pidettiin 26.4.2015. Seuraa edusti puheenjohtaja Päivi Virolainen.

Karjalaiset kesäjuhlat vietettiin 13.-15.6.2015 Lappeenrannassa. Seuraa edustivat Tiina Hölttä ja Jouni Serjomaa.

Kamennogorskin (ent. Antrea) kaupunkijuhlassa ei tällä kertaa ollut edustusta seurastamme.

Seuran puheenjohtaja Päivi Virolanen on ollut Vuoksen Säätiön hallintoneuvoston jäsenenä ja seuran entinen puheenjohtaja Martti Talja toimii nykyisin Vuoksen Säätiön hallituksen puheenjohtajana. Seuran puheenjohtajalla on osallistumisoikeus Vuoksen Säätiön kokouksiin.

URHEILU
Mommilanjärvellä soudeltiin 19.7.2014 Karjalaisten urheiluseurojen kolmen seuran keskinäisen kirkkovenelähdön haasteottelun voitti jälleen Kirvun Vilkas ajalla 44.30, Vuoksenrannan Säde oli toinen ajalla 45.23 ja kolmas Antrean Esa ajalla 49.23.
.
Säteen joukkueessa soutivat Tuomo Jantunen, Aimo Kuisma, Juho Kuisma, Miikka Kuisma, Olli Kuisma, Ossi Pettinen, Pertti Ruponen, Joonas Vartio, Markku Talja, Miikka Talja, Pertti Talja, Matti Vanhanen, Rauno Vanhanen ja Esa Virolainen. Perämiehenä toimi Martti Talja.

TALOUS
Seuran talous on edelleen vakaalla pohjalla. Tilikausi 2014 oli -5.688,27 € alijäämäinen. Jäsenmaksuja kertyi toiminnan painopistelinjauksen mukaisesti jäsenrekisterin ajantasaisen ylläpidon ja tehokkaamman tiedottamisen ansiosta hyvin, mutta vähän vähemmän kuin edellisenä vuonna. Alijäämä johtui pääasiassa myyntivarastoon tehdyistä paita- ja lippishankinnoista (5.622 €) sekä kirkon lattiaremontista (8.000 €), johon tosin saatiin merkittävät avustukset.

Avustuksia saatiin yhteensä 8.360 € kirkon ja hautausmaiden kunnostukseen (Vuoksen Säätiö 4.000 € ja Itä-Suomen Aluehallintovirasto 2.400,00 €) sekä Vuoksen Säätiön talkoomatkatuki 1.960 €. Seuran sijoitukset olivat plussalla, markkina-arvoin laskettuna 15.208,70 € (hankinta-arvo 9.281,83 €). Taseen loppusumma oli 25.816,92 €.

Seuralla on myyntihinnoin laskien n. 26.600 €:n arvoinen kirja- ja tuotevarasto (ei ole aktivoitu taseeseen), jota täydennettiin vuoden mittaan t-paita-, pikeepaita- ja lippishan-kinnalla. Tuotemyynti tapahtuu pääasiassa vuoksenranta.fi -sivujen kautta sekä lisäksi pitäjäjuhlien ja perinnepäivien myyntipisteissä.

Jäsenrekisterin ylläpitoa ja jäsenmaksujen perintää hoidetaan jatkossakin aktiivisesti, jotta Karjalan Liiton jäsenmaksukorotus ja jäsenmaksujen perinnän uudistukset eivät aiheuta vääristymää seuran tulokseen.

 

 

© Vuoksenranta seura 2011Powered by NettiSite